BK Biker Giant

Samobor MTB Weekend

Iz godine u godinu, popularna XCO UCI utrka u Samoboru postala je nezaobilazni dio XCO kupa RH. Ovoga puta je to 27., ali malo drugačije izdanje od prethodnih.

Trasa staze je dijelom izmijenjena, a XCO utrci se ove godine pridružila i XCU utrka a.k.a. uphill.

U subotu je održan XCU Mesićev uspon dužine 4.7km s 460m uspona, ma prava sitnica. Mesićev uspon je ujedno bio i nacionalno prvenstvo.
Najbrži na stazi je bio domaćin Fran Bošnjak (BBK Šišmiš) koji ponovno pokazuje koliko je perspektivan, s obzirom da se još uvijek nalazi u kategoriji Junior. Naša Jana Filipović (Junior W) je postala specijalist za penjanje i tako kući odnijela medalju srebrnog sjaja.

Nedjelja je, kao i obično, rezervirana za XCO natjecanje. Trasu XCO Samobora nije potrebno previše opisivati jer već vrapci na grani znaju da je to pravi test za svakog hrvatskog vozača.

Na startu se naravno pojavio creme de la creme europskog brdskog biciklizma. Svi nabrijani, a bome i gladni UCI bodova koje ove godine sigurno nije bilo lako uloviti. Nakon 6 krugova, najbrži je bio Vlad Dascalu iz Trek-Pirreli tima.

Elite

Naš klub predstavljale su mlade snage – Jana ponavlja subotnji rezultat, a Marin Stipčević uspješno završava utrku na 7. mjestu među kadetima.

Ova kratka, ali slatka, XCO sezona je zaključena, a mi već gledamo prema naprijed i planiramo buduće izazove!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *