BK Biker Giant

3. MTB ZAGI – 29.9.2019.

Otvoreno prvenstvo grada Zagreba

Zagrebačka park šuma Dotrščina još jednom je bila dobar domaćin brdsko-biciklističkom natjecanju MTB ZAGI, koji se sad već održava treću godinu zaredom. Utrka je to za prvenstvo grada Zagreba, pa je nekako očekivano sudjelovanje svih licenciranih brdskih biciklista iz zagrebačkih klubova, ali je to i otvoreno prvenstvo, pa nam u goste dođu i natjecatelji iz obližnjih gradova, željni još malo utrkivanja za kraj sezone. U sve to, ovo jedinstveno natjecanje osigurava start i rekreativnim natjecateljima, što inače ne mogu na utrkama HR KUP-a, državnih prvenstava ili UCI utrka višeg ranga, a da se prethodno ne licenciraju. Ta mala prepreka u obliku licence je nešto što mnogim rekreativnim biciklistima stoji na putu do odluke da se ozbiljnije posvete biciklizmu, i upravo na MTB ZAGI utrci oni dobiju priliku izvoziti stazu kakvu inače voze ozbiljno utrenirani i posvećeni vrhunski sportaši, i mnogi od tih rekreativaca već u ponedjeljak poslije utrke planiraju prvi trening za sljedeću sezonu, traže klub u koji će se učlaniti… licenca postaje nešto što žele, nešto što je sigurna karta za njihov novi biciklistički put.

MTB za djecu

A sve to još i više vrijedi za djecu koja maštaju o brzoj vožnji kroz šumu, skakanju s biciklom, dizanju prednjeg i zabacivanju stražnjeg kotača, hrabrom spuštanju niz brdo, šarenoj i misterioznoj ”cool” opremi koju imaju mladi vozači kojima se dive…. Na ovoj utrci i sami uvide da su sposobni i oni za takve izazove, roditelji se uvjere da u sigurnim uvjetima taj sport svima donosi puno veselja i zdravijeg načina života, provedu dan u šumi, upoznaju se s trenerima, s drugom djecom koja već godinama treniraju taj sport… jednostavno, približe se tim vratima za ulaz u svijet brdskog biciklizma na najbolji mogući način – kroz ozbiljno, ali primjereno natjecanje, kojim se uvjere da je upravo to sport za njih.

Složna braća kuću grade

Jako smo ponosni na našu utrku koju uspješno, uz potporu Zagrebačkog biciklističkog saveza organiziramo već treću godinu za redom – svake se godine trudimo poboljšati je, unaprijediti, osigurati kvalitetne nagrade i jedinstvene uspomene za sve natjecatelje.

U tome nam puno pomažu naši sponzori: GIANT HRVATSKA, HUSQUARNA, DukatFit, Agropošta, Hrvatska kuća disanja, Grafokor Tiskara, VESAL Računovodstvo, IMI Instromont inženjering Samobor, ali najviše od svih ovo natjecanje omogućavaju članovi BK Biker Giant, koji sudjeluju u pripremi, čišćenju i postavljanju staze danima prije natjecanja, od rane zore na dan utrke, pa kad već svi sudionici odu doma još i mukotrpnim radom na čišćenju staze nakon utrke – višednevnim dobrovoljnim radom i ulaganjem svog slobodnog vremena, danas kad svi teško imaju vremena za sebe, a kamoli za druge – provode u djelo društveno korisnu aktivnost, koja mnogim roditeljima i njihovoj djeci izmami osmjehe na lica, osigura doživotne uspomene i mnogima pokrene lavinu, koja im možda promijeni i život. Zato, hvala svima koji su nam omogućili da ostvarimo još jedan MTB ZAGI, da se, iako iscrpljeni, ali beskrajno sretni i ispunjeni vratimo kućama, s glavama punim ideja za nove izazove.

Hvala i članovima BK Ciklus i BK Vid Ročić koji su pomogli, doktorici Aniti Štefić koja je bila i sve drugo po potrebi, a posebna zahvala fotografu Silviju Lončarić na prekrasnim fotografijama, kojima će se mnogi još danima moći hvaliti po svojim FB, Insta, Twitter i Snapchat profilima. Hvala svima! Vidimo se uskoro. . .

REZULTATI

GALERIJA

#GIANTHrvatska #HUSQUARNA #DukatFit #AGROPOŠTA #Hrvatsakucadisanja #Grafokor #Vesal #IMIInstromont

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *